ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום רביעי, 27 באוקטובר 2010

סלט עגבניות מרוקאי חריף


המתכון הבא הוא אולי הסלט הקל והטעים בעולם. ההכנה שלו לא תיקח לכם יותר ממספר דקות..
הטעם ייחודי ומיוחד ותלוי באיכות המרכיבים בהם אתם משתמשים.
מקורו של הסלט הוא אצל סבתי, שתזכה לשנים רבות, שהייתה מכינה אותו עוד בצעירותה במרוקו.
סלט עגבניות מרוקאי יכול להיות תוספת נפלאה לכל מנת בשר שתכינו.

מצרכים :
  • 3 עגבניות מקולפות.
  • 1 פלפל חריף ירוק צלוי, מקולף מהקליפה.
  • 2 פרוסות לימון כבוש בכבישה ביתית.

אופן הכנה :
  • קוצצים את כל המרכיבים לקוביות קטנות ומערבבים.
     
  • בסלט זה אין צורך בתיבול, הלימון הכבוש מספק את המלח והחמיצות הדרושים ותיבול נוסף רק מעמיס על הסלט.
     
  • לאלו שבייננו שאוהבים לגוון ניתן להוסיף כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
     
  • בתאבון

יום חמישי, 21 באוקטובר 2010

עוף מוקפץ עם פטריות ברוטב ברביקיו


מתכון פשוט וקל להכנה, לא יותר מ - 20 דקות הכנה ונהנים מארוחת צהריים מפנקת.
מתאים לאדם אחד עם רוצים ניתן להכפיל את המרכיבים לפי מספר הסועדים.
בתאבון.
עוף מוקפץ עם פטריות וברביקיו

מצרכים:
  • 1 יח' חזה עוף חתוך ברנואז (קוביות).
  • 4 פטריות חתוכות לפרוסות.
  • 1 בצל קצוץ.
  • 3 שיני שום פרוסות.
  • מעט שמן.
  • 2 כפות רוטב סויה מאיכות טובה.
  • כף סוכר.
  • 3 כפות רוטב ברביקיו מוכן.
  • מלח, פלפל לפי הטעם. (להיזהר עם המלח למה הסויה מלוחה מראש).
  • אורז לבן מוכן מראש או נודלס מבושלים.
  • פלפל חריף (מומלץ למי שרוצה מתוק חריף, לא חייב).

אופן הכנה:
  • מחממים מחבת קטנה עם מעט שמן, שהשמן חם מוסיפים את הבצל.
  • מטגנים את הבצל עד להזהבה ומוסיפים כפית סוכר. (למי שרוצה בשלב זה מוסיפים פלפל חריף).
  • מוסיפים את הפטריות והשום ומקפיצים מספר דקות, עד שהפטריות מוציאות את הנוזלים.
  • מוסיפים את העוף ומקפיצים 5 דקות עד שהעוף מוכן לגמרי.
  • מוסיפים את הסויה ומגבירים לאש החזקה ביותר עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים את רוטב הברביקיו וממשיכים להקפיץ עד שכל התערובת מסמיכה היטב.
  • בצלחת מסדרים גבעה של אורז ומעליה את התערובת שהכנו.
  • מי שרוצה ניתן לקשט בעזרת בצל ירוק קצוץ, לי נגמר אז הגשתי בלי.
  • זביש מוסר לכם בתאבון וסוף שבוע נעים.

יום חמישי, 14 באוקטובר 2010

עגבניות



העגבנייה הינה אחת הירקות המשובחים והאיכותיים ביותר בארסנל הירקות הקיים במטבח שלנו.
ישנם שימושים רבים ומגוונים לעגבנייה ביכולתה להגיע בצורות ומתכונים רבים.
הראשונים שגילו את העגבנייה היו האמריקאים שהביאו אותה ממרכז אמריקה שם היא גדלה באופן חופשי ופראי.
לאחר השתרשות באמריקה האירופאים ובראשם האיטלקים גילו אף הם את סגולותיה ואיכויותיה הגבוהות של העגבנייה משם דרכה לצלחת בשאר העולם הייתה קצרה ומהירה.

ערכה התזונתי של העגבנייה
ערכה התזונתי של העגבנייה נחשב גבוהה מאוד, והיא ממוקמת בעשירייה הראשונה של ירקות בריאים.
מה שהופך את העגבנייה לבריאה כל כך הוא קודם כל הליקופן, הליקופן נחשב כיום לאחד מנוגדי החמצון הטובים והאיכותיים ביותר שניתן להשיג מפירות וירקות טבעיים.
הליקופן בריא מאוד למערכת העיכול ועוזר לתפקוד יעיל ותקין של מערכת העיכול.
כמו כן העגבנייה שופעת וויטמין
C , וויטמין  B, וויטמין A שגם בריאים מאוד למערכת העיכול ועוזרים למנוע מגוון רחב של מחלות לב וריאות.
ולבסוף סיבים תזונתיים העוזרים ומשפרים את תפקודה של מערכת העיכול גם כן.

סוגי עגבניות נפוצים
בעולם קיימים סוגים רבים של העגבניות וישנם אף עגבניות המגיעות בצבעים של צהוב, כתום או סגול. ישנם עגבניות שבזמן הבשלתם נשארות ירוקות. בישראל העגבניות הפופולאריות יותר הינן האדומות ואותן נמצא למצוא בשווקים השונים לאורך כל השנה.

הזנים הפופולאריים יותר הינם :
עגבניות אדומות עגולות : העגבניות הסטנדרטיות שצורכים ברוב המדינה, עגבנייה עגולה, אדומה, ובעלת גודל בינוני עד גדול.
עגבניות שרי : שאלו הן העגבניות הקטנות יותר בגודל של גולה, מגיעות בדרך כלל בצבע אדום אך בזמנים מסוימים ניתן להשיגם בצבע צהוב או כתום.
עגבניות תמר : הן העגבניות האיכותיות יותר לטעמי, מגיעות בצורה של תמר רק מעט גדולות יותר.
יתרונם של עגבניות תמר הוא, כמות גדולה יותר של בשר העגבניים וכמות קטנה יותר של זרעים.
יתרונות אלו עושים את העגבנייה לעסיסית וטעימה יותר.
שרי תמר : ישנם גם עגבניות קטנות מסוג שרי המגיעות בצורה של תמר, הינן עסיסיות ביותר ומרקמם החיצוני קשה.

בחירה נכונה של עגבניות :
כאשר בוחרים עגבניות צריך להקפיד על מספר אלמנטים בסיסיים על מנת לקבל את המוצר הטוב ביותר.
על העגבניות להיות בצורה עגולה, לא סימטרית, אך עגולה ללא פצעים וחתכים ובעלת ברק קל.
חשוב מאוד שהעגבניות שקניתן יהיו מעט קשות ולא רכות מידי, עגבנייה רכה מידי תתקלקל במהירות ולא תחזיק מעמד לפני שתהפוך לארוחת בוקר.
כמו כן אם יצא והשגתם רק עגבניות ירוקות אל דאגה, תניחו את העגבנייה מחוץ למקרר ותוך מספר שעות תקבלו עגבנייה אדומה ויפה. תהליך כזה של הבשלה אומנם פוגם באיכות העגבנייה אך הוא עדיף על אכילה של עגבניות ירוקות וקשות.

דרכי שימור ביתיות לעגבניות :
העגבנייה נפוצה יותר בתקופות הקיץ, לפני שפלאי הטכנולוגיה עזרו לנו לגדל עגבניות לאורך כל השנה היו קיימים דרכים רבים לשימורה לשימוש בתקופת החורף.
עגבניות מיובשות : שהתחילו את דרכן באיטליה הן עגבניות שחתכו אותן לרבעים והניחו לייבוש בשמש קופחת למספר ימים. לאחר שהנוזלים התאדו והעגבניות התקשו היו מכניסים אותן לקערות עם שמן זית וכך ניתן לשמור אותן אפילו למספר חודשים.
עגבניות מוחמצות : דרך זו פחות פופולארית אך טובה גם כן. מסדרים בצנצנת עגבניות, שום, ותוספות שונות וממלאים את הצנצנת תערובת של מים ומלח, כעבור שבועיים יש לנו עגבניות מוחמצות שיחזיקו וישרתו אותנו לאורך כמה חודשים.
תרכיז עגבניות : לוקחים סיר ומבשלים בתוכו את העגבניות עד שהן מוציאות את מרבית הנוזלים ונשאר לנו כשליש כמות ממה שהתחלנו, מסננים את הקליפות ומכניסים להקפאה. בדרך זו יישאר לנו תרכיז סמיך ואיכותי של בשר העגבנייה לשימוש בשעת הצורך.

רסק עגבניות ועגבניות משומרות
כמובן שרסק העגבניות הינו מוצר איכותי ונדרש כיום בכל מטבח. רסק העגבניות מאוד סמיך ובעל טעם חזק וניתן לשמור אותו ללא קירור למשך זמן ארוך.
כשקונים רסק עגבניות חשוב לבדוק כמה מוצקי עגבנייה יש ברסק, מוצקי העגבנייה הוא הקובע את איכותו של רסק העגבניות. סימון של מוצקי עגבנייה מופיעה בשילוב של האותיות
BX ומספר, כאשר יש בין22 - 25BX סימן שהרסק איכותי וטוב.
אותו סיפור גם עם עגבניות משומרות שמגיעות בתוך תרכיז עגבניות, עגבניות משומרות הן מאוד איכותיות ומקלות על החיים שלנו. אך הן אינן תחליף לעגבנייה טרייה וטעימה שרוכשים בשוק.

עגבנייה במטבח
שימושיה וצורותיה של העגבנייה אחרי שהיא מגיעה למטבח נרחבים ביותר.
ניתן להשתמש בעגבניות טריות לסלטים, רוטב לפיצה, מבושלות כרטבים לפסטות, לזניה,ניוקי עגבניות, מפרום, בצורתם המשומרת עגבניות מוחמצות, עגבניות מיובשות ועוד המון צורות שונות ומגוונות.
כמובן אי אפשר לכתוב על עגבניות בלי להזכיר שקשוקה, מאכל המבוסס על עגבניות וביצים ונפוץ ביותר בצורות שונות במטבח הישראלי.

ולבסוף מי שלא ידע עגבנייה נחשבת פרי ולא ירק, אומנם בארץ לרוב מתייחסים לעגבנייה כירק אך זוהי טעות. אך למי זה משנה פרי או ירק פשוט קחו את ירק האהבה הזה היכנסו למטבח ותוציאו את המיטב שתצליחו.
כאן זביש אומר לכם בתאבון ויום אדום.

יום שלישי, 12 באוקטובר 2010

סנדוויץ' טוניסאי

סנדוויץ' טוניסאי




סנדווי'ץ או בשמו העברי כריך, יכול להיות אחד הדברים היותר טעימים שתעניקו לעצמכם לארוחת צהריים מפנקת. הסוד בסנדוויצ'ים הוא הבנייה שלהם, הצורה בה מהנדסים את התוספות של הסנדוויץ' בתוך הלחמנייה. חשוב להקפיד על סידור כל המרכיבים כך שבכל ביס יתקבל חתיכה קטנה מכל דבר שהכנסנו לסנדוויץ'.
הכי מעצבן בסנדוויץ' זה, לקבל אותו חצי ריק ואז במשך 3 ביסים טועמים את המילוי ובשאר כלום.
השבוע ממש התחשק לי סנדוויץ' טוב אז הכנתי סנדוויץ' טוניסאי והנה לפניכם התהליך.
סנדוויץ' פשוט וקל להכנה.

מצרכים :
  • 1 לחמנייה ארוכה, חצי בגט.
  • 1 קופסת טונה בשמן/מים.
  • כף הריסה או ממרח פלפלים.
  • כפית סחוג אדום.
  • חצי בצל פרוס.
  • 2 מלפפונים חמוצים חתוכים ברנואז(קוביות).
  • 4 – 5 פרוסות לימון כבוש מאיכות טובה.
  • חצי עגבנייה חתוכה ברנואז(קוביות).
  • 1 ביצה קשה פרוסה.
  • צרור פטרוזיליה קצוץ.
  • 1 תפו"א.
אופן הכנה:
  • מרתיחים את תפו"א עם הקליפה עד התרככות מלאה בסיר עם מים על אש גבוהה.
    חותכים לקוביות, ומטגנים על מחבת עם מעט שמן זית.
  • מרתיחים מים עם מלח ומבשלים ביצה, עכשיו אתם מוכנים לתחילת הרכבת הכריך.
  • פותחים את הלחמנייה במרכז בצורה ישרה.

           הרכבת הסנדוויץ' הטוניסאי :
  • מורחים את ההריסה.
  • מסדרים את הטונה ומעליה את הלימון הכבוש.
  • בצל.
  • ביצה.
  • מלפפונים ועגבנייה.
  • ובסוף את הפטרוזיליה.
  • חשוב להקפיד לפרוס את המילוי לאורך כל הסנדוויץ'.
  • ושיהיה לכם בתאבון.

יום ראשון, 10 באוקטובר 2010

ברוקולי

ברוקולי

הברוקולי הינו ירק ממשפחת הכרובים והכרוביות.
הברוקולי הוא בעל גבעול עבה ורחב וממנו יוצאים תפרחות קטנות יותר אשר בראשם ישנם ניצני פרחי הברוקולי, לפני שניצנים אלו פורחים ונפתחים אנו משתמשים בברוקולי במטבחנו.
הברוקולי בתחילת דרכו במטבח היה שמור אך ורק לאנשים חשובים בעלי ממון רב, ורק בתחילת שנות ה 2000 שמחירו ירד הוא נהיה נפוץ בכל מטבח באירופה.

ערכו התזונתי של הברוקולי
ערכו הקלורי של הברוקולי נמוך במיוחד, כמות השומנים המצויים בירק הירוק נמוכה גם היא, בהמשך לכך כמות הוויטמינים המצויים בברוקולי גבוהה במיוחד.
בשנים האחרונות נהיו סיפורים רבים עקב ערכו התזונתי של הברוקולי, ושמו נודע רבות בתור ירק בריא עשיר בוויטמינים ועוזר במניעת מחלות רבות.
אפילו במחקרים שנעשו לאחרונה גילו שברוקולי יכול לסייע במניעת סרטן ואף לסייע במניעת מחלות עור שונות.
הברוקולי עשיר בוויטמין
C בכמות גבוהה מכל ירק אחר המצוי בשוק, לדוגמה: אם נשווה בין ברוקולי ותפוז באותו המשקל, נגלה שבברוקולי יש פי – 4 ויטמין C מאשר בתפוז שידוע בוויטמין זה.
כמו כן ויטמינים נוספים נמצאים בברוקולי באחוז גבוהה כגון: ויטמין
B1, ויטמין A, סידן וסיבים תזונתיים שונים העושים את הברוקולי לאחד הירקות הבריאים ביותר בסלסילת הירקות הביתית שלנו.

ברוקולי במטבח הביתי
במטבח הביתי לברוקולי שימושים רבים ומגוונים.
ניתן להכין ברוקולי מוקפץ, מאודה, מבושל, בתור פשטידה, בתור מרק, ברוקולי מבושל בתור סלט ואפילו ניתן לאכול את הברוקולי חי ללא כל בישול.
טעמו של הברוקולי הוא מאוד עדין ומיוחד, ובגלל צורתו ומרקמו נדרש בישול מהיר על מנת להכינו נכון, עם גבעול הברוקולי עבה יידרש זמן בישול מעט ארוך יותר.
בישול יתר של הברוקולי פוגם באיכותו, מוציא את כל הוויטמינים שלו לתוך מי הבישול שנזרקים, והופך את הירק הטעים והקריספי לסמרטוטי ונפול.
רוב המתכונים שתמצאו ברחבי הרשת לברוקולי דורשים בישול מוקדם של הירק, הכוונה היא לבישול מהיר וקצר להמשך שימוש בברוקולי למתכונים שונים.
בישול ירוק הינו חיוני מאוד בזמן הכנת ברוקולי ועם תשלטו בשיטת בישול זו כל ברוקולי שתבשלו יהיה טעים, איכותו תישמר וכך גם ערכו התזונתי.
את הברוקולי ניתן להשיג בכמה צורות.
טרי – ברוקולי טרי ניתן להשיג בשווקים וברשתות השיווק והוא נמכר לפי משקל, אך הוא איננו זמין לאורך כל ימות השנה וישנם תקופות שלא תוכלו למצוא את הירק האהוב בשום מקום.
קפוא – ברוקולי קפוא ניתן למצוא בכל ימות השנה והוא תחלופה ראויה כאשר לא ניתן למצוא ברוקולי טרי. כמובן שאיכותו יותר נמוכה משל הירק הטרי אך הוא סביר לחלוטין. ובברוקולי קפוא אינו מומלץ לאכול ללא בישול ותוספות תיבול כלשהי.
מה זה ברוקומיני ?
במהלך השנים האחרונות יצא לי להיתקל בין מדפי הירקות בסופר בירק חדש ששמו ברוקומיני.
הברוק ומיני הוא בעצם החלאה בין ברוקולי וכרוס סיני.
צורתו של הברוקומיני הינה כשל אספרגוס ארוך ודק, אך תפרחתו היא כשל ברוקולי קטנה ומלאה תפרחות, טעמו מדהים ומרקמו רך ועדין.
את הברוקומיני לא תמצאו בכל מקום והוא ניתן להשגה בעיקר בסופרים הגדולים.

יום שישי, 8 באוקטובר 2010

ניוקי עגבניות וצמה של עוף

ניוקי עם צמה של עוף
 
מצרכים :

לניוקי :
  • 1 חבילה של ניוקי מוכנים ומבושלים לפי הוראות היצרן. או ניוקי תוצרת בית.(לשמור בערך כוס אחת של מים   של הניוקי לאחר הבישול).
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות.
  • 2 שיני שום קצוצות.
  • 2 עגבניות בינוניות אדומות ויפות, חתוכות לקוביות.
  • סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות.
  • מי שרוצה ניתן להוסיף כפית רוטב פסטו (לא חובה).
  • חופן עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות.
  • מלח, פלפל לפי הטעם.
  •  כחצי כוס פלסטיק פרמז'ן מגורדת.
לחזה עוף :
  •  3 יחידות חזה עוף נקי, פרוס ודפוק קלות.
  • ממרח עגבניות מיובשות.
  • חצי צרור כוסברה.
  • 3  כפות שמן זית.
  • שן שום קצוצה.
  • תבנית לאפייה בתנור.
  • שומשום שחור או רגיל.
אופן הכנה:
ניוקי :
  • למחבט שופכים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים כ – 5 דקות נוספות.
  • בעזרת מועך פירה לוחצים על העגבניות ומועכים אותן קלות להוצאת הנוזלים.
  • מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ על אש גבוהה עד שהפטריות מוציאות את כל הנוזלים.
  • מוסיפים את העגבניות המיובשות ומקפיצים.
  • בשלב זה מי שמחליט ניתן להוסיף ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות.
  • מוסיפים את הניוקי עם קצת מהמים שלהם וממשיכים להקפיץ.
  • מתקנים תיבול, מלח, פלפל, להיזהר עם המלח למה בסוף מוסיפים פרמז'ן.
  •  אם המנה יוצאת לכם סמיכה מידי להוסיף עוד מי בישול של הניוקי.
  • לסיום מפזרים את הפרמז'ן ומגישים לשולחן ללא ערבוב, הפרמז'ן נוזלת לה מלמעלה מחזה מרהיב לעניים וטעים בבטן.
צמה של עוף:
  • חותכים את חזה העוף לרצועות.
  • חצי מהכמות מערבבים עם ממרח עגבניות מיובשות
  • טוחנים את הכוסברה ומוסיפים לה את השום ואת שמן הזית, מלח ופלפל.
    את החצי השני של העוף טובלים בתערובת זו.
  • מניחים את שני התערובות למנוחה שייספגו טוב בעוף, בערך חצי שעה עד שעתיים.
  •  מוציאים את העוף ולוקחים רצועה אחת מכל סוג.
    מסובבים אותם אחת מסביב השנייה, שיצא לנו מעין צמה קטנה עם רצועה אחת אדומה ואחת ירוקה.
    מרפדים תבנית אפייה ומסדרים יפה עם מרווחים קטנים האחד מהשני.
  • מפזרים מעל שומשום שחור או רגיל
  • מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות בערך חצי שעה.
    בודקים, עם העוף הלבין כולו והקשיח.
  • מסדרים גבעה של ניוקי ומעל מסדרים 3 יחידות של עוף.
  • בתאבון.
 
 

יום חמישי, 7 באוקטובר 2010

ארוחה רומנטית בחוף הים



שלום קוראים יקרים,
היום ברצוני לשתף אתכם בחוויה שעברתי ביחד עם חברה שלי שאני מאוד אוהב , שנינו ידועים בתור אוהבי אוכל ואנחנו נהנים להתפנק לנו מידי פעם על משהו טעים.
אתמול במהלך היום בזמן שאני יושב ועובד, קיבלתי טלפון מחברה שלי שאמרה שמתחשק לה לעשות משהו מעניין בערב ושהיא עוד שעה בבית.
ישבתי וחשבתי מה יכול להיות מעניין ומיוחד לשעות הערב, פתאום עלה לראשי רעיון ללכת לחוף הים ולעשות ארוחה רומנטית, להסתכל על השקיעה היפה.
הבעיה שהשעה כבר הייתה 15:00 והשקיעה בשעה 17:30.
התחלתי לחפור במקררים ולחפש מה אפשר להכין לאכול שיהיה גם טעים וגם לא ייקח יותר מידי זמן ואנרגיה להכין אותו.
שלפתי מהמקרר בצל ,שום ועוף פרוס ומצאתי חבילה של ניוקי בארון רק לבשל ולהגיש.
עד שחברה שלי חזרה הביתה עשיתי כמה הכנות מקדימות, וברגע שנכנסה בדלת התחלנו להכין לנו את הפינוק של היום.
ניוקי עם עגבניות ופטריות, וצמה של עוף עם כוסברה ועגבניות מיובשות בתוספת של סלט ירקות חתוך דק, כמו שאנחנו אוהבים.
כל תהליך ההכנה לקח לנו בערך שעה וקצת עודף, יצאנו לדרך עם קופסאות של אוכל, צלחות, נרות וכל מה שצריך לארוחה זוגית מושלמת.
שהגענו לים השמש כבר הייתה בתהליך של שקיעה, פרסנו סדין והכנו לעצמנו צלחות אם המטעמים הנפלאים שהכנו לעצמנו.
כשיושבים לראות שקיעה בים עם בן/בת הזוג האהובים שלכם ורואים שקיעה, בתוספת של ארוחת ערב מרגשת שהכנתם בעצמכם אי אפשר שלא להתמלא באושר ושמחה ולהודות לכל מי שרק אפשר על החיים הנפלאים והמהנים שלכם.
נכון שחושבים על זה להכין ארוחת ערב ולקחת אותה לים נשמע תהליך ארוך ומתסכל, אך אם עובדים בצוות (דבר שלעצמו יקרב בנכם),  ומשקיעים מעט מחשבה אפשר לעשות דברים יפים בקלות רבה.
ואז רק נשאר לסוע לחוף הים לשבת ולהתפנק מול הגלים המתנפצים והשמש השוקעת.
אז תפסיקו להתעצל ותרימו את עצמכם מהספה שנדבקתם אליה ותצאו לשאוף קצת אויר נקי ולהרגיש את החול בין האצבעות לפני שמגיע אלינו החורף.
שיהיה לכולם יום שמח ומרתק...
ותזכרו השקעה בבן/ בת הזוג זה השקעה לטווח ארוך
:)

יום רביעי, 6 באוקטובר 2010

כל מה שרציתם לדעת על שום

Garlic sensation.
קישור לתמונה

מה כבר אפשר לומר על השום שעדין לא נאמר, השום הוא אחד מאבני היסוד של המטבח המודרני.
וישנם שפים וטבחים שלא מסוגלים להתחיל לבשל ללא ראש שום שלם מקולף רק למקרה שירצו להוסיף מעט למנות שהם מכינים.

שום ריפוי מחלות, מרכיבים וקצת היסטוריה
תחילת סיפורו של השום הוא עוד בימיו הקדומים של התנך, ומוזכר בספר במדבר יא', בתקופה שבה בני ישראל היו במצריים למי שזוכר מעט מתקופת בית הספר. כמו כן בכתבים נוספים במהלך ההיסטוריה השום מקבל יחס של כבוד בתור חומר חיטוי נהדר לבעיות קיבה ויש המאמינים שביכולתו אף לרפא מחלות וזיהומים.
כל זאת בזכות האליצין. תרכובת אורגנית הקיימת בשום ומשתחררת לאוויר בזמן ריסוקו, והיא המקנה לו את ריחו העז ואת יכולות הריפוי המקושרות אליו.

שום במטבח
במטבח שום משמש למגוון רחב של שימושים וצורות ויכול להיות תוספת נהדרת כמעט לכל מנה.
מצד אחד השום יכול לשמש כתוספת תיבול לשלל מנות כגון :פסטה, מרקים, רטבים, חביתות, בשרים, ירקות ממגוון סוגים, הכנת חמוצים, תיבול שמנים ועוד...
מצד שני השום יכול לשמש גם כתוספת בפני עצמו. במקומות רבים נהוג לבשל את השום עד לריכוך מלא ולהגיש אותו בתור תוספת לשולחן, שיני שום שלמות הן טעימות מאוד ואם מכינים אותם נכון טעמם יוצא נפלא ובעל מרקם עדין ורך.
כמו שהשום הוא דבר יעיל ושימושי במטבח, קליפתו של השום היא ההפך הגמור, אין שום שימוש שעושים בעזרת קליפת השום ולרוב היא מוצאת את דרכה לפח הזבל.

שום בשוק, ברשתות השיווק ואורך חיים
את השום ניתן להשיג ברשתות השיווק, ירקנים ובעצם אצל כל אדם המספק ירקות ופירות.
את השום ניתן להשיג לאורך כל השנה בצורתו היבשה או טרייה.
אורך חייו של השום הינו ארוך והוא אינו דורש הקפאה או קירור, ניתן להחזיק את השום בסלסלה ליד המקרר והוא יחזיק לכם בקלות שבועיים שלוש.
ברשתות השיווק ניתן להשיג שום קפוא במגוון צורות, שום קפוא טעמו מעט חלש יותר מין השום הטרי אך הוא יכול לשמש כתחלופה מצוינת כאשר אין שום טרי או יבש בהישג יד.
כמו כן אורך חייו של השום הקפוא הינו ארוך מאוד וניתן לשמור במקפיא צנצנת עם שום לשעת הצורך.



איך לקלף שום בקלות ?הסרטון הבא מסביר כיצד לקלף שום בצורה המהירה והקלה ביותר.


כל מה שצריך זה תפיחה קלה על השום והקליפה כבר תרד מעצמה.