ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום שני, 22 בנובמבר 2010

סרטונים על שקשוקה

שלום קוראים יקרים,
רציתי לשתף אותכם במגוון סרטים חדשים ומעניינים בנושא שקשוקה.
כל הסרטים עוסקים במתכונים שונים של שקשוקה !!!
כמו כן תוכלו למצוא מתכונים מפורטים באתר עולם השקשוקה.
תיהנו.



יום רביעי, 17 בנובמבר 2010

סלט אבוקדו בליווי סלט עגבניות חם



ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביותר במהלך היום.
הבעיה בבוקר היא: עד שהספקנו לרדת מהמיטה ולהיכנס למקלחת כבר צריך לצאת לעבודה.
מה עושים?
מוותרים על ארוחת בוקר ואומרים לעצמנו נסתפק בצהריים...
ואז...
שעה לפני ארוחת צהריים הבטן מתחילה לעשות רעשים מוזרים, יש רעידות וקולות בולו בולו...
מגיעים לארוחת צהריים וכבר לא יודעים מה לאכול מרוב רעב.
למה אתם צריכים לעצמכם את כל כאב הראש הזה ?
תשקיעו בבוקר ותוכלו ארוחת בוקר איכותית כזאת שתיתן לכם כוח.

סלט אבוקדו מהיר ופשוט בשילוב של סלט עגבניות חם.
ההרגשה שהובילה למתכון זה היא הבקרים הנפלאים שעוברים עלינו. חם מאוד אבל יש רוח קרירה שמבשרת על חורף אמיתי.
התחשק לי אבוקדו עם משהו חם ליד.
בתאבון.

מצרכים:
  • 1 אבוקדו רך.
  • 1 בצל קצוץ דק.
  • 2 עגבניות בשלות.
  • חצי בצל פרוס.
  • צרור כוסברה.
  • מלח, פלפל.
  • מיץ מלימון אחד.
  • מעט שמן זית.
  • 2 פרוסות לחם.

אופן הכנה:
סלט אבוקדו
  • בעזרת מזלג מוציאים את האבוקדו לצלחת.
  • מערבבים עם שמן זית,מלח, פלפל, מיץ לימון.
  • מועכים עד אשר מקבלים מחית חלקה.

סלט עגבניות חם
  • חותכים שני עגבניות לקוביות.
  • את הבצל לפרוסות.
  • מקפיצים את הבצל על מחבת חם עם שמן זית.
  • שהבצל משחים מוסיפים מעט סוכר.
  • מוסיפים את העגבניות ומקפיצים על אש גבוהה חמש דקות.
  • אנחנו לא רוצים שהעגבניות יהפכו לרוטב, אלה רק יתרככו קצת.
  • אחרי שמוציאים מהאש מוסיפים כוסברה טרייה וריחנית.
  • מתבלים מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית.

חיבור המנה
  • במרכז הצלחת מסדרים את האבוקדו.
  • בצד אחד שופכים מעט מסלט העגבניות.
  • צד שני מסדרים 3 פרוסות לחם קלוי.
  • ומפזרים מעל הכול בצל חי קצוץ דק.
  • עם רוצים ניתן לטגן את הבצל ולייבש אותו לפני שמפזרים.
  • בתאבון.

אומנם נראה שיש המון הכנה אך עם סדר הכנה נכון לא יותר מ 20 דקות ויש לכם ארוחת בוקר של אלופים.

יום שני, 8 בנובמבר 2010

ספגטי בולונז עוף מהסרטים



ספגטי בולונז עוף
נכון שכאשר אתם שומעים את שילוב המילים פסטה בולונז יישר עולה לנו לראש פסטה עם רוטב סמיך של בשר, בצל ושלל דברים טובים.
אז רק שתדעו שאפשר לעשות את אותו הדבר גם עם העוף, התוצאה מצוינת והמנה קלילה יותר מאשר החלופה עם הבשר האדום.
ההכנה מהירה, והתוצאה נפלאה.
ניתן להכין בעזרת עגבניות משומרות במקום עגבניות טריות אך התוצאה תהיה פחות טובה.
עדיף להשתמש עם פסטה מסוג ספגטי.

מצרכים:
  • 300 גר' עוף טחון.
  • 1 בצל גדול קצוץ.
  • 1 פלפלה ירוק חריף קלוי.
  • 2 עגבניות חתוכות לקוביות.
  • 5 עלי בזיליקום טרי.
  • מעט רוטב ברביקיו.
  • 2 שיני שום פרוסות.
  • 2 כפות רסק עגבניות.
  • מעט יין אדום.
  • מלח, פלפל, סוכר, אורגנו יבש.
אופן הכנה:
  • בוזקים לסיר שמן זית בנדיבות רבה, ומעט שמן קנולה.
  • שהשמן חם מוסיפים את הבצל ומערבבים כל מספר דקות.
  • שהבצל משחים מוסיפים את העוף, בעזרת מזלג מפוררים שלא יהיו גושים.
  • שהעוף מלבין כמעט לגמרי, מוסיפים את חתיכות הפלפל החריף, שום והעגבניות.
  • וממשיכים בטיגון על אש גבוהה.
  • מוסיפים את היין ומגרדים את תחתית הסיר בעזרת כף מעץ.
  • נותנים ליין להתאדות מעט ומוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים היטב.
  • מוסיפים מעט מים.
  • מוסיפים את רוטב הברביקיו.
  • בעזרת כף בודקים שהרוטב סמיך מספיק.
  • מתקנים תיבול ומוסיפים אורגנו.
  • מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומשלבים עם הרוטב במחבת.
  • בזמן ערבוב הפסטה עם הרוטב, מוסיפים את עלי הבזיליקום.
  • מי שרוצה יכול להוסיף פרמז'ן.
  • בתאבון.

ארוחת בוקר זריזה


ארוחת בוקר צריכה להיות משהוא קליל ומהיר שמכינים בלי יותר מידי מאמץ ומחשבה.
אם אנו זקוקים ליותר מידי מאמץ על מנת להכין את ארוחת הבוקר, כבר עדיף לצאת לאכול בחוץ.
אחרי הכול אנחנו קמים מרוחים ועייפים ורוצים לאכול ומהר.
את ארוחת הבוקר הבאה הכנתי לעצמי בדיוק בבוקר כזה, התחשק לי משהו טעים במינימום זמן הכנה.
המתכון מתאים לאדם אחד לארוחת בוקר מפנקת ובריאה.

מצרכים :
לסלט:
  • 1 עגבנייה.
  • 1 מלפפון.
  • חצי בצל קטן.
  • חצי גזר מגורד.
  • לימון.
  • שמן זית.
  • מלח, פלפל.
  • למי שרוצה תירס יכול רענן מעט.

אופן הכנה:
  • לחתוך את כל הירקות דק ככל האפשר ולערבב יחד עם התבלינים.
ביצת עין
מצרכים:
  • 2 ביצים.
  • מעט פלפל, מלח, פפריקה מתוקה.
  • חצי בצל קצוץ.
אופן הכנה
  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל קלות.
  • שוברים מעליו את שני הביצים ומשאירים את העיניים שלמות.
  • מפזרים מעל הכול מעט מלח, פלפל, פפריקה מתוקה.
  • מנמיכים את האש, שחלבון(הלבן) הביצה קשה והחלמון(צהוב) עדיין רך מוציאים.
  • מגישים עם שני פרוסות לחם.
  • ובבקשה ארוחת בוקר מפנקת טעימה ומהירה.
אל תשכחו לטבול את הרך של הלחם בעין של הביצה חוויה של פעם בחיים.
ותודה רבה לגיל על הדירבון לביצת עין !!!.
בתאבון, כאן זביש אומר לכם בוקר טוב ויום נעים.

תפוח אדמה

10 עובדות שכנראה לא ידעתם על תפוחי אדמה.
קישור לתמונה
  1. תפוח האדמה הינו היבול מספר שלוש בעולם כיום, ישירות אחרי חיטה ואורז שהם היבולים הנצרכים ביותר בעולם.
  2. תפוח האדמה התגלה בצפון אמריקה בפרו, שם המקומיים בייתו את הירק וצרכו אותו עוד מלפני 6000 שנים ומשם הוא מצא דרכו לאירופה ולשאר העולם.
  3. הבטטה היא לא סוג של תפוח אדמה.
  4. קיימים בעולם יותר מ 4000 זנים שונים של תפוחי אדמה, מתוכם בישראל אין אפילו 10.
  5. מתפוחי אדמה מכינים וודקה.
  6. תפוח האדמה הגדול ביותר שגודל אי פעם היה במשקל של 8 ק"ג, כ שני תינוקות וחצי.
  7. תפוח האדמה הוא הירק הראשון שגדל בחלל.
  8. תפוח האדמה עשיר בברזל.
  9. ניתן להפיק חשמל בעזרת תפוח אדמה.
  10. אם תניחו תפוח אדמה על צמר גפן הוא יוציא שורשים.
תפוחי אדמה הם אחד מאבני היסוד של הבישול המודרני, כמתלווים לכל ארוחה בתור תוספת או בתור המנה העיקרית של הארוחה.
תפוח האדמה פופולארי מאוד במטבח הישראלי ובארץ נצרכים כ 4200 טון תפוח אדמה בשנה.
תפוח אדמה במטבח מקבל לרוב את תפקיד העוזר של המנה העיקרית, אך מבצע את תפקידו ביעילות ובמגוון עצום שלא נגמר.
קיימות שיטות בישול רבות בהם ניתן לבשל תפוח אדמה.

שיטות להכנת תפוח אדמה :
  • תפוח אדמה מבושל – תפו"א שעבר סוג של בישול בנוזלים, כגון: בישול במרק, גולש, חמין, פוייקה.
  • תפוח אדמה מטוגן – תפו"א שעבר טיגון בשמן עמוק חם, כגון:צ'יפס, פוטטוס.
  • תפוח אדמה אפוי – תפו"א שעבר אפייה בתנור בחום יבש וללא נוזלים, כגון: תפו"א עטוף בנייר כסף בתנור או במדורה.
  • תפוח אדמה צלוי – תפו"א שעבר צלייה בתנור/ על גז, בתוספת שומנים אך ללא נוזלים, כגון: תפו"א צלוי עם שמן זית, שום ועירית.
  • תפוח אדמה מאודה – תפו"א שעבר תהליך בישול על אדים בלבד, כגון: אידוי במכשיר דים סאם.

קישור לתמונה
מתכון לצ'יפס אמיתי
מצרכים:
  • חצי קילו תפוחי אדמה אדומים קלופים, חתוכים לרצועות בעובי 1X1 ס"מ.
  • סיר עם שמן עמוק לטיגון או צ'יפסר.
  • 200 גר' גבינת פרמז'ן מגורדת. (לא חובה).
אופן הכנה:
  • לחתוך צ'יפס ולטגן כל אחד יכול לעשות, אך על מנת שהוא יהיה גם פריך וגם רך יש צורך בתהליך התחלתי.
  • אחרי שקילפתם את תפוחי האדמה וחתכתם לרצועות השרו אותם בכלי עם מים לפחות שעה.
  • הרתיחו סיר עם שמן אך לא בטמפרטורה הכי גבוהה, ערכו חצי טיגון לתפוחי האדמה.
    הכוונה לטגן את תפוחי האדמה עד שיהיו כמעט מוכנים.
  • תעבירו לקערה והכניסו למקפיא לחצי שעה.
  • הרתיחו שמן והפעם לטמפרטורה גבוהה.
  • תוציאו את תפוחי האדמה ישירות מהמקפיא לשמן הרותח.
  • לאחר שתפוחי האדמה מקבלים צבע זהוב, להוציא למסננת.
    חשוב להוציא למסננת ולא לכלי עם מפית נייר, מפית הנייר גורמת לתפוח האדמה להיות רך.
  • בוזקים מעל הכול מלח גס, בתאבון.
  • למי שרוצה בשלב זה לפזר את הפרמז'ן ולהכניס לתנור חם למספר דקות.

קישור לתמונה
מתכון פירה שתמיד מצליח
מצרכים:
  • חצי קילו תפוחי אדמה צהובים חתוכים לקוביות גסות.
  • 25 גר' מרגרינה או חמאה, תלוי בכם.
  • קורט מלח ופלפל.
  • בצל גדול חתוך לקוביות מטוגן בשמן.
  • מעט חלב למי שמחליט ללכת על ארוחה חלבית. (לא חובה).
אופן הכנה:
  • מבשלים את תפוחי האדמה על אש גבוהה בסיר עם מים.
    כאשר מכניסים מזלג ותפוח האדמה כמעט מתפרק הוא מוכן.
  • מסננים היטב מכל שאריות המים.
  • מוסיפים חתיכות מהמרגרינה, מלח, פלפל.
  • מועכים היטב בעזרת כף למעיכת פירה.
  • ניתן לערבב קלות בעזרת מטרפה, התהליך מקנה מרקם רך וטעים יותר של הפירה.
  • מוסיפים בעזרת מזלג את הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
  • מגישים מייד.
  • בתאבון.
מספר דגשים על שימוש בתפוחי אדמה
  • לאחר הקילוף לשמור בתוך מים אחרת תפוח האדמה משחיר.
  • כאשר מכינים תפו"א בטיגון חשוב להכינו ממש קרוב לזמן האכילה.
  • ניתן לאכול את הקליפה של תפוח האדמה.
  • מומלץ לשמור תפוחי אדמה במקום חשוך וקריר, אך אין לשמור אותם במקרר.
  • בתנאים נכונים תפוח אדמה יכול להחזיק מספר שבועות.
  • תפוחי אדמה אדומים טובים יותר לטיגון.
  • תפוחי אדמה צהובים טובים יותר לבישול.
  • תפוחי אדמה שבושלו בקליפה שומרים טוב יותר על ערכם התזונתי.
  • ניתן לבשל תפוח אדמה במיקרוגל.