ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום שלישי, 5 באוקטובר 2010

מה זה בישול ירוק


בוודאי אלו מכם שעוסקים בבישול או סתם נהנים להכין משהו טעים מידי פעם יצא להיתקל במושג בישול ירוק.
מהוא בישול ירוק ולמה הוא נועד, ואיך בעצם ניתן לשלב אותו במתכונים שאנו עושים על מנת להגיע לתוצאות טובות יותר.

קישור לתמונה
בישול ירוק הינו שיטת בישול אשר מטרתה הינה לשמור ולחזק את צבעו המקורי של הירק בו אנו משתמשים.
בישול ירוק נועד על מנת לספק בישול מקדים לירק בו אנו משתמשים, ולספק ריכוך התחלתי לפני המשך בישול בשיטה נוספת.                                                              

בישול ירוק מתבצע במספר שלבים :

  • מרתיחים סיר עם מים ביחס של ,1:10 מים:ירק.
  • שהמים רותחים מוסיפים מלח להגברת הרתיחה והדגשת טעמו של הירק.
  • שופכים את הירק בו אנו רוצים להשתמש למים.
  • זמן הבישול הינו בין 3 – 6 דקות מקסימום, עד ריכוך כמעט מושלם של הירק. (אך לא יותר מידי שהירק לא יהיה סמרטוטי).
  • מבשלים את הירק בסיר פתוח על מנת שתהיה תחלופה של חמצן, בישול בסיר סגור יכול להזיק לירק אותו אנו מבשלים.
  • מוציאים את הירק למי קרח שהכנו מבעוד מועד על מנת להפסיק את בישולו של הירק והדגשת צבעו הירוק.
  • לאחר שתכניסו את הירק למי הקרח תיראו כיצד צבעו הירוק מודגש ומבריק יותר.

בישול ירוק נועד לשימוש בירקות כגון :
  • ·         אפונה.
  • ·         תרד.
  • ·         ברוקולי.
  • ·         אפונת ירח.
  • ·         שעועית ירוקה.
  • ·         קישואים.
  • ·         אספרגוס ירוק.
  • ·         עלי גפן.
  • ·         כרוב ניצנים.
  • ·         סלרי אמריקאי.
  • ·         זוקיני ירוק.
  • ישנם ירקות שניתן לאכול ישירות לאחר הבישול הירוק כגון : אספרגוס ותרד, אך למרבית הירקות יש צורך בבישול נוסף.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה