קישור לתמונה |
מה כבר אפשר לומר על השום שעדין לא נאמר, השום הוא אחד מאבני היסוד של המטבח המודרני.
וישנם שפים וטבחים שלא מסוגלים להתחיל לבשל ללא ראש שום שלם מקולף רק למקרה שירצו להוסיף מעט למנות שהם מכינים.
וישנם שפים וטבחים שלא מסוגלים להתחיל לבשל ללא ראש שום שלם מקולף רק למקרה שירצו להוסיף מעט למנות שהם מכינים.
שום ריפוי מחלות, מרכיבים וקצת היסטוריה
תחילת סיפורו של השום הוא עוד בימיו הקדומים של התנך, ומוזכר בספר במדבר יא', בתקופה שבה בני ישראל היו במצריים למי שזוכר מעט מתקופת בית הספר. כמו כן בכתבים נוספים במהלך ההיסטוריה השום מקבל יחס של כבוד בתור חומר חיטוי נהדר לבעיות קיבה ויש המאמינים שביכולתו אף לרפא מחלות וזיהומים.
כל זאת בזכות האליצין. תרכובת אורגנית הקיימת בשום ומשתחררת לאוויר בזמן ריסוקו, והיא המקנה לו את ריחו העז ואת יכולות הריפוי המקושרות אליו.
שום במטבח
במטבח שום משמש למגוון רחב של שימושים וצורות ויכול להיות תוספת נהדרת כמעט לכל מנה.
מצד אחד השום יכול לשמש כתוספת תיבול לשלל מנות כגון :פסטה, מרקים, רטבים, חביתות, בשרים, ירקות ממגוון סוגים, הכנת חמוצים, תיבול שמנים ועוד...
מצד שני השום יכול לשמש גם כתוספת בפני עצמו. במקומות רבים נהוג לבשל את השום עד לריכוך מלא ולהגיש אותו בתור תוספת לשולחן, שיני שום שלמות הן טעימות מאוד ואם מכינים אותם נכון טעמם יוצא נפלא ובעל מרקם עדין ורך.
כמו שהשום הוא דבר יעיל ושימושי במטבח, קליפתו של השום היא ההפך הגמור, אין שום שימוש שעושים בעזרת קליפת השום ולרוב היא מוצאת את דרכה לפח הזבל.
שום בשוק, ברשתות השיווק ואורך חיים
את השום ניתן להשיג ברשתות השיווק, ירקנים ובעצם אצל כל אדם המספק ירקות ופירות.
את השום ניתן להשיג לאורך כל השנה בצורתו היבשה או טרייה.
אורך חייו של השום הינו ארוך והוא אינו דורש הקפאה או קירור, ניתן להחזיק את השום בסלסלה ליד המקרר והוא יחזיק לכם בקלות שבועיים שלוש.
ברשתות השיווק ניתן להשיג שום קפוא במגוון צורות, שום קפוא טעמו מעט חלש יותר מין השום הטרי אך הוא יכול לשמש כתחלופה מצוינת כאשר אין שום טרי או יבש בהישג יד.
כמו כן אורך חייו של השום הקפוא הינו ארוך מאוד וניתן לשמור במקפיא צנצנת עם שום לשעת הצורך.
איך לקלף שום בקלות ?הסרטון הבא מסביר כיצד לקלף שום בצורה המהירה והקלה ביותר.
כל מה שצריך זה תפיחה קלה על השום והקליפה כבר תרד מעצמה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה