עוף צלוי עם ערמונים |
מצאתי בארונות המצרכים ערמונים והחלטתי לנסות משהו חדש ויצא מצויין.
השילוב של מחית ערמונים רכה וטעימה עם הקריספיות שהעוף מקבל מהצלייה עם המלח יצא מדהים.
מצרכים :
- 1 עוף שלם.
- 2 חבילות ערמונים מוכנים ורכים.
- צרור פטרוזיליה.
- 2 שיני שום.
- חצי חבילה מלח גס.
- חצי כוס שמן מעורבב עם כפית של פפריקה אדומה.
- ראש שום שלם מקולף.
- לוקחים את הערמונים, פטרוזילה, שום וטוחנים למחית חלקה. אני השתמשתי במכטש ועלי אך כל דרך אחרת יכולה להיות טובה.
- אחרי שהמחית מוכנה מכניסים בעזרת הידיים את המחית מתחת לעור של העוף בצורה שווה.
בעזרת האצבעות מפרידים את העור מהעוף ולאט לאט מכניסים את כל המלית, קצת מלכלך אך שווה את ההשקעה. - מורחים את העוף מבחוץ עם שמן הפפריקה שהכנו.
- מכניסים לבטן של העוף שום מקולף מראש שלם.
- מסדרים על תבנית שמסביב לעוף בוזקים המון מלח גס כמו בתמונה.
- מכניסים לתנור לבערך שעה או עד שהעוף מושחם קלות.
- ובתאבון.
העוף יצא קצת שרוף...
השבמחקאני אישית מעדיפה את העוף עם מילוי בפנים. זה יוצא ממש טעים