ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום ראשון, 3 באוקטובר 2010

עוף צלוי עם ערמונים שום ופטרוזיליה

עוף צלוי עם ערמונים


את המתכון הבא הכנתי ביום שישי למשפחתי, אמא שלי ביקשה שאני יכין עוף וחשבתי מה אפשר לעשות.
מצאתי בארונות המצרכים ערמונים והחלטתי לנסות משהו חדש ויצא מצויין.
השילוב של מחית ערמונים רכה וטעימה עם הקריספיות שהעוף מקבל מהצלייה עם המלח יצא מדהים. 

מצרכים :
  • 1 עוף שלם.
  • 2 חבילות ערמונים מוכנים ורכים.
  • צרור פטרוזיליה.
  • 2 שיני שום.
  • חצי חבילה מלח גס.
  • חצי כוס שמן מעורבב עם כפית של פפריקה אדומה.
  • ראש שום שלם מקולף.
אופן ההכנה :

  • לוקחים את הערמונים, פטרוזילה, שום וטוחנים למחית חלקה. אני השתמשתי במכטש ועלי אך כל דרך אחרת יכולה להיות טובה.
  • אחרי שהמחית מוכנה מכניסים בעזרת הידיים את המחית מתחת לעור של העוף בצורה שווה.
    בעזרת האצבעות מפרידים את העור מהעוף ולאט לאט מכניסים את כל המלית, קצת מלכלך אך שווה את ההשקעה.
  • מורחים את העוף מבחוץ עם שמן הפפריקה שהכנו.
  • מכניסים לבטן של העוף שום מקולף מראש שלם.
  • מסדרים על תבנית שמסביב לעוף בוזקים המון מלח גס כמו בתמונה.
  • מכניסים לתנור לבערך שעה או עד שהעוף מושחם קלות.
  • ובתאבון.

תגובה 1:

  1. העוף יצא קצת שרוף...
    אני אישית מעדיפה את העוף עם מילוי בפנים. זה יוצא ממש טעים

    השבמחק