ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום ראשון, 10 באוקטובר 2010

ברוקולי

ברוקולי

הברוקולי הינו ירק ממשפחת הכרובים והכרוביות.
הברוקולי הוא בעל גבעול עבה ורחב וממנו יוצאים תפרחות קטנות יותר אשר בראשם ישנם ניצני פרחי הברוקולי, לפני שניצנים אלו פורחים ונפתחים אנו משתמשים בברוקולי במטבחנו.
הברוקולי בתחילת דרכו במטבח היה שמור אך ורק לאנשים חשובים בעלי ממון רב, ורק בתחילת שנות ה 2000 שמחירו ירד הוא נהיה נפוץ בכל מטבח באירופה.

ערכו התזונתי של הברוקולי
ערכו הקלורי של הברוקולי נמוך במיוחד, כמות השומנים המצויים בירק הירוק נמוכה גם היא, בהמשך לכך כמות הוויטמינים המצויים בברוקולי גבוהה במיוחד.
בשנים האחרונות נהיו סיפורים רבים עקב ערכו התזונתי של הברוקולי, ושמו נודע רבות בתור ירק בריא עשיר בוויטמינים ועוזר במניעת מחלות רבות.
אפילו במחקרים שנעשו לאחרונה גילו שברוקולי יכול לסייע במניעת סרטן ואף לסייע במניעת מחלות עור שונות.
הברוקולי עשיר בוויטמין
C בכמות גבוהה מכל ירק אחר המצוי בשוק, לדוגמה: אם נשווה בין ברוקולי ותפוז באותו המשקל, נגלה שבברוקולי יש פי – 4 ויטמין C מאשר בתפוז שידוע בוויטמין זה.
כמו כן ויטמינים נוספים נמצאים בברוקולי באחוז גבוהה כגון: ויטמין
B1, ויטמין A, סידן וסיבים תזונתיים שונים העושים את הברוקולי לאחד הירקות הבריאים ביותר בסלסילת הירקות הביתית שלנו.

ברוקולי במטבח הביתי
במטבח הביתי לברוקולי שימושים רבים ומגוונים.
ניתן להכין ברוקולי מוקפץ, מאודה, מבושל, בתור פשטידה, בתור מרק, ברוקולי מבושל בתור סלט ואפילו ניתן לאכול את הברוקולי חי ללא כל בישול.
טעמו של הברוקולי הוא מאוד עדין ומיוחד, ובגלל צורתו ומרקמו נדרש בישול מהיר על מנת להכינו נכון, עם גבעול הברוקולי עבה יידרש זמן בישול מעט ארוך יותר.
בישול יתר של הברוקולי פוגם באיכותו, מוציא את כל הוויטמינים שלו לתוך מי הבישול שנזרקים, והופך את הירק הטעים והקריספי לסמרטוטי ונפול.
רוב המתכונים שתמצאו ברחבי הרשת לברוקולי דורשים בישול מוקדם של הירק, הכוונה היא לבישול מהיר וקצר להמשך שימוש בברוקולי למתכונים שונים.
בישול ירוק הינו חיוני מאוד בזמן הכנת ברוקולי ועם תשלטו בשיטת בישול זו כל ברוקולי שתבשלו יהיה טעים, איכותו תישמר וכך גם ערכו התזונתי.
את הברוקולי ניתן להשיג בכמה צורות.
טרי – ברוקולי טרי ניתן להשיג בשווקים וברשתות השיווק והוא נמכר לפי משקל, אך הוא איננו זמין לאורך כל ימות השנה וישנם תקופות שלא תוכלו למצוא את הירק האהוב בשום מקום.
קפוא – ברוקולי קפוא ניתן למצוא בכל ימות השנה והוא תחלופה ראויה כאשר לא ניתן למצוא ברוקולי טרי. כמובן שאיכותו יותר נמוכה משל הירק הטרי אך הוא סביר לחלוטין. ובברוקולי קפוא אינו מומלץ לאכול ללא בישול ותוספות תיבול כלשהי.
מה זה ברוקומיני ?
במהלך השנים האחרונות יצא לי להיתקל בין מדפי הירקות בסופר בירק חדש ששמו ברוקומיני.
הברוק ומיני הוא בעצם החלאה בין ברוקולי וכרוס סיני.
צורתו של הברוקומיני הינה כשל אספרגוס ארוך ודק, אך תפרחתו היא כשל ברוקולי קטנה ומלאה תפרחות, טעמו מדהים ומרקמו רך ועדין.
את הברוקומיני לא תמצאו בכל מקום והוא ניתן להשגה בעיקר בסופרים הגדולים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה