ניוקי עם צמה של עוף |
מצרכים :
לניוקי :
- 1 חבילה של ניוקי מוכנים ומבושלים לפי הוראות היצרן. או ניוקי תוצרת בית.(לשמור בערך כוס אחת של מים של הניוקי לאחר הבישול).
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות.
- 2 שיני שום קצוצות.
- 2 עגבניות בינוניות אדומות ויפות, חתוכות לקוביות.
- סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות.
- מי שרוצה ניתן להוסיף כפית רוטב פסטו (לא חובה).
- חופן עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות.
- מלח, פלפל לפי הטעם.
- כחצי כוס פלסטיק פרמז'ן מגורדת.
לחזה עוף :
- 3 יחידות חזה עוף נקי, פרוס ודפוק קלות.
- ממרח עגבניות מיובשות.
- חצי צרור כוסברה.
- 3 כפות שמן זית.
- שן שום קצוצה.
- תבנית לאפייה בתנור.
- שומשום שחור או רגיל.
אופן הכנה:
ניוקי :
- למחבט שופכים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים את העגבניות והשום ומטגנים כ – 5 דקות נוספות.
- בעזרת מועך פירה לוחצים על העגבניות ומועכים אותן קלות להוצאת הנוזלים.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ על אש גבוהה עד שהפטריות מוציאות את כל הנוזלים.
- מוסיפים את העגבניות המיובשות ומקפיצים.
- בשלב זה מי שמחליט ניתן להוסיף ממרח פסטו, ממרח עגבניות מיובשות.
- מוסיפים את הניוקי עם קצת מהמים שלהם וממשיכים להקפיץ.
- מתקנים תיבול, מלח, פלפל, להיזהר עם המלח למה בסוף מוסיפים פרמז'ן.
- אם המנה יוצאת לכם סמיכה מידי להוסיף עוד מי בישול של הניוקי.
- לסיום מפזרים את הפרמז'ן ומגישים לשולחן ללא ערבוב, הפרמז'ן נוזלת לה מלמעלה מחזה מרהיב לעניים וטעים בבטן.
צמה של עוף:
- חותכים את חזה העוף לרצועות.
- חצי מהכמות מערבבים עם ממרח עגבניות מיובשות
- טוחנים את הכוסברה ומוסיפים לה את השום ואת שמן הזית, מלח ופלפל.
את החצי השני של העוף טובלים בתערובת זו. - מניחים את שני התערובות למנוחה שייספגו טוב בעוף, בערך חצי שעה עד שעתיים.
- מוציאים את העוף ולוקחים רצועה אחת מכל סוג.
מסובבים אותם אחת מסביב השנייה, שיצא לנו מעין צמה קטנה עם רצועה אחת אדומה ואחת ירוקה.
מרפדים תבנית אפייה ומסדרים יפה עם מרווחים קטנים האחד מהשני. - מפזרים מעל שומשום שחור או רגיל
- מכניסים לתנור שחומם מראש ל 150 מעלות בערך חצי שעה.
בודקים, עם העוף הלבין כולו והקשיח. - מסדרים גבעה של ניוקי ומעל מסדרים 3 יחידות של עוף.
- בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה