ברוכים הבאים למטבח של זביש.

שלום קוראים
וברוכים הבאים לבלוג שלי - המטבח של זביש.
בבלוג שלי תוכלו להתעדכן במתכונים חדשים אותם אני מכין, ניסיונות קולינריים מוצלחים וכושלים שאת כולם אני יחלוק אתכם.
כמו כן תוכלו למצוא פוסטים על מתכונים שהכנתי וכתבות והסברים על ירקות שונים ועוד...

יום רביעי, 17 בנובמבר 2010

סלט אבוקדו בליווי סלט עגבניות חם



ארוחת בוקר הינה הארוחה החשובה ביותר במהלך היום.
הבעיה בבוקר היא: עד שהספקנו לרדת מהמיטה ולהיכנס למקלחת כבר צריך לצאת לעבודה.
מה עושים?
מוותרים על ארוחת בוקר ואומרים לעצמנו נסתפק בצהריים...
ואז...
שעה לפני ארוחת צהריים הבטן מתחילה לעשות רעשים מוזרים, יש רעידות וקולות בולו בולו...
מגיעים לארוחת צהריים וכבר לא יודעים מה לאכול מרוב רעב.
למה אתם צריכים לעצמכם את כל כאב הראש הזה ?
תשקיעו בבוקר ותוכלו ארוחת בוקר איכותית כזאת שתיתן לכם כוח.

סלט אבוקדו מהיר ופשוט בשילוב של סלט עגבניות חם.
ההרגשה שהובילה למתכון זה היא הבקרים הנפלאים שעוברים עלינו. חם מאוד אבל יש רוח קרירה שמבשרת על חורף אמיתי.
התחשק לי אבוקדו עם משהו חם ליד.
בתאבון.

מצרכים:
  • 1 אבוקדו רך.
  • 1 בצל קצוץ דק.
  • 2 עגבניות בשלות.
  • חצי בצל פרוס.
  • צרור כוסברה.
  • מלח, פלפל.
  • מיץ מלימון אחד.
  • מעט שמן זית.
  • 2 פרוסות לחם.

אופן הכנה:
סלט אבוקדו
  • בעזרת מזלג מוציאים את האבוקדו לצלחת.
  • מערבבים עם שמן זית,מלח, פלפל, מיץ לימון.
  • מועכים עד אשר מקבלים מחית חלקה.

סלט עגבניות חם
  • חותכים שני עגבניות לקוביות.
  • את הבצל לפרוסות.
  • מקפיצים את הבצל על מחבת חם עם שמן זית.
  • שהבצל משחים מוסיפים מעט סוכר.
  • מוסיפים את העגבניות ומקפיצים על אש גבוהה חמש דקות.
  • אנחנו לא רוצים שהעגבניות יהפכו לרוטב, אלה רק יתרככו קצת.
  • אחרי שמוציאים מהאש מוסיפים כוסברה טרייה וריחנית.
  • מתבלים מיץ לימון, מלח, פלפל ומעט שמן זית.

חיבור המנה
  • במרכז הצלחת מסדרים את האבוקדו.
  • בצד אחד שופכים מעט מסלט העגבניות.
  • צד שני מסדרים 3 פרוסות לחם קלוי.
  • ומפזרים מעל הכול בצל חי קצוץ דק.
  • עם רוצים ניתן לטגן את הבצל ולייבש אותו לפני שמפזרים.
  • בתאבון.

אומנם נראה שיש המון הכנה אך עם סדר הכנה נכון לא יותר מ 20 דקות ויש לכם ארוחת בוקר של אלופים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה