המתכון הבא הוא איננו מתכון רגיל אלה ניצול מקסימאלי של השאריות שנשארו לנו.
השאריות שהיו לי הם גולש בשר עם תפוחי אדמה, הכנתי מהם ספגטי בולונז עשיר וטעים.
חשוב לזכור בזמן שעובדים במטבח שכל דבר יכול לשנות את מראהו ולהפוך למנה חדשה ביום חדש.
גולש שנשאר מסוף השבוע והוא מלא בטעמים עשירים ובבשר טוב חבל לזרוק, אך גם לא תמיד יש חשק להמשיך ולאכול גולש כל השבוע.
חשוב לזכור בזמן שעובדים במטבח שכל דבר יכול לשנות את מראהו ולהפוך למנה חדשה ביום חדש.
גולש שנשאר מסוף השבוע והוא מלא בטעמים עשירים ובבשר טוב חבל לזרוק, אך גם לא תמיד יש חשק להמשיך ולאכול גולש כל השבוע.
מצרכים:
- גולש שנשאר משבת כל כמות תעזור.
- חבילת רסק עגבניות.
- חופן זיתים שחורים.
- 3 – 4 פטריות שמפיניון פרוסות.
- 2 שיני שום.
- בזיליקום טרי.
- אורגנו.
- מלח, פלפל.
- חצי כוס יין אדום.
אופן הכנה:
- מוציאים את הבשר מהגולש וחותכים בעזרת סכין לחתיכות קטנות יותר, לא לטחון למה הבשר יתפורר ויהיה לא מורגש.
- את כל שאר השאריות של הגולש טוחנים במעבד מזון למחית חלקה.
- עם הבשר מעורבב ברוטב ולא ניתן להפרדה , אז לטחון את כל המרכיבים יחד.
- מחממים מחבת עם שמן זית.
- מטגנים את הבצל והפטריות עד שיזהיבו.
- מוסיפים שום ורסק עגבניות וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
- מוסיפים את היין האדום ומגרדים את תחתית הסיר.
- מוסיפים את בשר הגולש ואת הרוטב שטחנו בהתחלה ומערבבים הכול יחד.
- מערבבים עם פסטה שהכנו ואוכלים בתאבון.
אוהבים פסטה ? מתכון נוסף של בולונז עוף, תהנו.
נשמע טוב...רעיון מעולה
השבמחקאהבתי :)
ניסיתי ויצא טוב מאוד, תודה!
השבמחק